Zorg om stoppen apotheek in Staatsliedenkwartier

27/09/2024 - Service Apotheek Woerden ziet zich genoodzaakt het filiaal in zorgcentrum Careyn Weddesteyn in het Staatsliedenkwartier eind oktober te sluiten. Dit omdat er geen samenwerking met zorgaanbieder Careyn kon worden bereikt.
Aangekondigd is dat deze vestiging per 21 oktober dicht gaat.

Wij waren afgelopen week bij het wijkplatform en hoorden daar wel de nodige schrik en zorgen. Juist het menselijke contact, begrip en communicatie is enorm belangrijk voor patiënten die afhankelijk zijn van medicijnen, ook om te voorkomen dat er wat misgaat met dosering en combineren van medicijnen.

Progressief Woerden maakt zich samen met ChristenUnieSGP maken zorgen over toegankelijke zorg voor inwoners in het Staatsliedenkwartier en stellen daarom de volgende vragen

 

  1. Wist het college vooraf dat deze apotheek zou worden gesloten? Was er overleg tussen de apotheek en de gemeente?
  2. Is er geprobeerd om toch tot afspraken te komen om bij Weddesteyn een apotheek met personeel in stand te houden?
  3. Er komt nu een medicijnautomaat. Hoe gebruikersvriendelijk is deze automaat? Krijgen patiënten goede instructie om deze automaat te bedienen? Is er eventueel personeel van Weddesteijn aanwezig om te helpen?
  4. Hoe zit het met het geven van uitleg en eventueel meegeven van waarschuwingen bij het krijgen van de medicijnen? Want dat is vaak wat apothekers wel doen als iemand medicijnen ophaalt bij een apotheek.
  5. Het is toch ook mogelijk dat medicijnen worden thuisbezorgd? Wordt dat dan eventueel uitgebreid met ook het geven van uitleg? En kan deze optie extra onder de aandacht worden gebracht?
  6. Is het college het met de vragenstellers eens dat juist in het Staatsliedenkwartier, waar veel ouderen wonen, het een groot gemis is om geen apotheek in de wijk te hebben? Wat doet het college om te waarborgen dat juist in deze wijk alle zorg toegankelijk en bereikbaar blijft?

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht