Woerden houdt koers ondanks landelijke tegenwind

29/09/2024 - Afgelopen week werd de begroting voor 2025 gepresenteerd. De komende weken zal deze worden besproken in diverse commissies van de gemeenteraad en op 7 november vastgesteld. Lees hieronder de eerste reactie van onze fractie.

Progressief Woerden ziet dat het het college ondanks stevige bezuinigingen een begroting aanbiedt die onze sociale voorzieningen spaart.  En dit zonder de lasten van onze inwoners te verhogen.

Fractievoorzitter Coby Franken: Dankzij het zittende kabinet dat onze gemeente keihard in het ravijn(jaar) laat vallen moeten we in Woerden harde keuzes maken om een kloppend huishoudboekje te maken. We zijn opgelucht dat het is gelukt om in ieder geval niet te snijden in basisvoorzieningen en armoedebeleid. We kunnen gelukkig door met de uitrol van de Woerden Pas en het isoleren van woningen van mensen met een kleine beurs. Wel komt er een stevige uitdaging om de kosten in de jeugdzorg en WMO terug te brengen. Daarvoor houden we ons hart vast en zullen we erbovenop zitten dat onze inwoners en hun kinderen de zorg en ondersteuning blijven krijgen die nodig is.

We zijn ons er terdege van bewust dat de komende jaren niet eenvoudig zullen worden. Maar met de steun van onze inwoners en ondernemers zijn we ervan overtuigd dat we ook deze uitdagingen het hoofd kunnen bieden.

Klik hier voor de conceptbegroting

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht