Progressief Woerden gaat door

12/09/2024 - Wat is het progressieve verhaal van Woerden? Op 11 september ging een brede groep linkse en progressieve Woerdenaren hierover in gesprek. Met een mooie opbrengst. Fractievoorzitter Coby Franken: ‘Nu op naar een goed verhaal en een overtuigende boodschap voor de volgende verkiezingen.’

“Voor wie en voor wat wil Links & Progressief er zijn? Wat wil Links & Progressief bereiken, hoe wil je dat Woerden er over 15 jaar er uit ziet?  En wat voor soort partij hoort daarbij? Zijn we idealistische activisten of bestuurlijke realisten? Hoe blijven we de mensen bereiken voor wie we het doen?”

Deze vragen en dilemma’s stonden centraal op deze avond. Duidelijk is in ieder geval dat de succesformule van de brede progressieve beweging met GroenLinks en PvdA die ook open staat voor andere linkse partijen en onafhankelijke progressievelingen door gaat! 

Progressief Woerden wil er zijn er voor iedereen, maar speciaal opkomen voor hen die het meer nodig hebben. 

Ook de jeugd is belangrijk want die heeft de toekomst. 

Een woning voor iedereen, het behoud van de groene ruimte en meer lokale duurzame energieopwekking hopen we voor Woerden over 15 jaar.

Hoe gaan we dat bereiken? Bestuursvoorzitter Julia van Winden: “We hebben hier veel suggesties over opgehaald, zoals: ons eigen verhaal vertellen, positief blijven en niet afgeven op de ander, maar ons vragend, open en bescheiden opstellen. Toegeven dat het pijn doet en dat wij ook niet perse weten hoe het precies moet. Wees ook trots op wat de afgelopen jaren is bereikt en draag dat uit. Daar gaan we mee aan de slag!”

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht